Det er nå du skal smøre deg! De beste smøretipsene for huden din

Det er nå du skal smøre deg! De beste smøretipsene for huden din

Etter en lang vinter er det godt å kjenne sol på huden, men pass på, nå er huden ekstra sensitiv! Vi nordmenn løper solen i møte nå i påsken. Ved sjøen, på fjellet eller i hagen.. Men den vinterbleke huden din er rett og slett ikke forberedt på massiv stråling og er ekstra sensitiv. Kort sagt: det er NÅ du skal bruke solfaktor.

 

Her er noen tips for å forberede huden din for solsesongen:

 

1.Velg riktig solkrem!

Om du skal til fjells, til sjøs eller er lys eller mørk i huden. Det er mange faktorer som påvirker hvilken krem som er riktig for deg. Skal du være i aktivitet, gå toppturer eller lange skiturer for eksempel er det viktig å vege en solkrem som både lar huden puste fritt og som er vannfast. Jo lenger du skal være ute, jo høyere faktor  bør du velge!

2. Ikke spar på kremen!

Generelt bør du beregne en stor håndfull solkrem for å dekke hele kroppen. Smører du barn er altså barnas håndfull en god målestokk. Dersom du smører et for tynt lag, kan effekten i verste fall minske så mye at en solkrem med faktor 15 bare gir samme beskyttelse som en solkrem med faktor 5.

3. Smør deg i tide!

Et godt tips er også å smøre deg før frokost og la solkremen trekke inn i huden i  før du går ut i sola. Da har du det optimale grunnlaget når du kommer ut

4. Ekstra utsatt – ekstra lag!

De mest utsatte områdene som ansikt, nese, ører og lepper trenger ekstra beskyttelse. Bruk en stick eller høyere faktor på disse områdene!

5. Dekk deg til

Selvom ansiktet kanskje er det som er lettest å tenke på som utsatt, er det viktig å huske ører, hender, armer og hodebunn. Det er gjerne disse delene av kroppen vi får mest sol på i påsken.

6. Ta en pause
Gjør deg selv en tjeneste og ta en pause fra solen av og til! En time i skyggen skader ingen – og huden setter en pris på en liten pause den også. 

God påske!